Mammoet - Oude Bouwmaterialen

Contact

Lavendelstraat 6
2563 PS Den Haag , ZH
Nederland
52° 4' 5.1024" N, 4° 16' 18.3504" E
Zuid Holland
tel +31 (0)703 64 45 38
mobile +31 (0)651 41 10 90

Heures d'ouverture

ma - do: op afspraak
vrij: 09h00 - 16h30
za: 09h30 - 16h30

Spécialités
PortesEscaliersCarrelagesAntiquités architecturalesFerronneries / SerrureriesCheminées
Propose également
Pavés, bordures et klinkersDallage en pierreChâssis de fenêtresSanitairesRadiateursLuminaires
Services
TransportMise en oeuvre

Leeghalen van huizen

Opérations sur les produits
Restauration de matériaux historiques
 

Punctuele restauraties: herstelling van glas-in-lood, en polijsten van marmeren schouwen

De oprichter en eigenaar van Mammoet stelt zich voor als "gewoon een verzamelaar”, maar dat is een zwaar understatement. Weggestopt achter de gevels van enkele typische rijhuizen in Den Haag, ligt een ware schatkamer aan antieke bouwmaterialen.

De kleine toonzaal en opslag zijn tot het plafond volgestapeld met materialen uit onder andere Nederlandse herenhuizen en Belgische kasteeltjes. Om enkele van de gekste op te noemen: van toiletsloten van oude Belgische treinwagons, tot unieke tegeltableaus en antieke kacheltjes, in elke hoek liggen onverwachte vondsten. Mammout heeft daarnaast ongeveer een duizendtal hergebruikdeuren op stock, voornamelijk paneeldeuren en glas-in-lood. Maar er zijn even goed massief houten deuren afkomstig uit gevangenissen en kloosters, en rond de honderd schuifdeuren. Daarnaast vind je er verder ook marmeren schouwen, sanitaire toestellen en tegels, een grote diversiteit aan trapleuningen, klein ijzerwerk en radiatoren.

Het bedrijf beschikt over een klein eigen atelier voor het vervaardigen en restaureren van glas-in-lood ramen, en de marmeren schouwen worden ter plekke gepolijst. Indien gewenst kunnen deze door hen zelf geïnstalleerd worden.