Martens & Dochters

Contact

Schellestraat 11
5131 RH Alphen , NB
Pays-Bas
51° 29' 20.2344" N, 4° 58' 25.8888" E
Noord Brabant
tel +31 (0)135 08 15 95

Heures d'ouverture

woe-zat: op afspraak

Spécialités
CheminéesCarrelages
Propose également
PortesBriquesAntiquités architecturalesSanitairesRadiateurs
Services
Conception
Opérations sur les produits
Nettoyage de restes de mortier

Uit liefde voor historische bouwmaterialen, begon Martens in 1987 met de ontmanteling van vooroorlogse panden die gedoemd waren tot de sloop. Jaren bouwde hij aan een voorraad van deze materialen, met een specialisatie in antieke vloertegels. Het bedrijfje wist in de daaropvolgende decennia uit te groeien en de dochters martens stapten enthousiast mee aan boord. Naast het verkopen van oude en antieke bouwelementen ontwerpen ze tegenwoordig ook volledige interieurs - voornamelijk keukens - op basis van een combinatie tussen oud en nieuw.

Het demonteren van de materialen doen ze niet langer zelf, maar het reinigen wordt wel nog steeds in eigen handen genomen. De tegels worden ontdaan van mortelresten aan de onderkant en de vloeren worden per volledig lot terug verkocht. De radiatoren worden getest op waterdichtheid.

Door de voorliefde voor de lokale tradities beperken ze hun waaier aan aangeboden materialen tot voornamelijk Nederlandse bouwelementen, maar er zijn ook altijd enkele typische Belgische materialen te vinden.