't Achterhuis

Contact

Kreitenmolenstraat 92
5071 BH Udenhout , NB
Pays-Bas
51° 36' 32.9112" N, 5° 8' 53.2212" E
Noord Brabant
tel +31 (0)13 511 16 49

Heures d'ouverture

Ma: op afspraak
Di - vrij: 8u30 - 17u30
zat: 10u00 - 16u00

Spécialités
Parquets et planchersPortesBriquesAntiquités architecturalesDallage en pierreSeuils, marches et moellons en pierre CheminéesFerronneries / SerrureriesCarrelages
Propose également
Châssis de fenêtresSanitairesEscaliersRadiateursLuminaires
Services
TransportDémantèlement
Opérations sur les produits
Nettoyage de restes de mortier
Travail du bois: sciage, rainure et languette
Traitement de surface pour la pierre
Sciage de la pierre
Révision de radiateurs
Restauration de matériaux historiques
 

Restauratie van schouwen, versnijden van parket, restauratie houten en ijzeren elementen

t’ Achterhuis is een bekende naam als het oude en antieke bouwmaterialen aanbelangt. Volgens de ontstaansgeschiedenis was oprichter Lambert van Alebeek een bakker wiens klanten hun schulden uitbetaalden in bouwantiek en oude bouwmaterialen. In 1965 begon Lambert als hobby deze bouwmaterialen te verzamelen en door te verkopen. Zeven jaar later maakte hij dit tot zijn beroep. Ondertussen wordt het bedrijf draaiende gehouden door 15 medewerkers, voornamelijk binnen de familie. Doorheen de jaren wisten ze verschillende percelen op te kopen voor de uitbreiding van de opslag, de showrooms en de ateliers. Bij aankomst krijg je een plannetje mee dat je helpt je weg te vinden door de verschillende ruimtes.

Op het terrein van 3ha wordt een brede waaier aan bouwmaterialen tentoongesteld. Vaak in indrukwekkende hoeveelheden. In het oog springen vooral de plavuizen, keramische vloertegels en natuurstenen vloeren. Maar verder is zowat alles er te vinden van gevelbakstenen tot kleine decoratieve elementen, in een stabiele voorraad. De inventaris van de beschikbare materialen wordt online goed bijgehouden.

In de verschillende ateliers, verspreid over de percelen, worden o.a. schouwen gerestaureerd, natuursteen verzaagd, tegels gekuist, bakstenen gebikt, meubels en ijzerwerk hersteld alsook het op maat maken van keukentabletten in diverse materialen.