Frissen Rustiek

Contact

Tromputte 7
6269 BC Margraten , LI
Nederland
50° 49' 20.1936" N, 5° 49' 56.8452" E
Limburg
tel +31 (0)434 58 16 41

Heures d'ouverture

di-vr: 9h-17h30
za: 10h-19h

Spécialités
Briques
Propose également
PortesPavés, bordures et klinkersTuiles, ardoises et couvre-mursFerronneries / SerrureriesCarrelages
Services
Transport

Transport in onderaanneming. 

Opérations sur les produits
Nettoyage de restes de mortier

Frissen Rustiek is een bedrijf van vele levens en met een verregaande familiegeschiedenis. Het bedrijf bestaat vandaag al meer dan 50 jaar en was voorheen o.a. gekend onder de naam Secondlife-Style en Veldbrandhandel Frissen. In 2014 herdoopten de broers, Richard en Pascal het bedrijf tot Frissen Rustiek.

Frissen Rustiek is bovenal gespecialiseerd in de verkoop van de veldbrandsteen (gekend als veldovensteen in België). Deze handgebakken steen dateert vaak van vóór 1920 en werd geproduceerd uit de klei die te vinden is langs de Maas. Langs de volledige loop van de rivier, zowel in Frankrijk en België als in Nederland, werd deze steen ook veelvuldig gebruikt. Lokale loopaannemers weten bij het slopen en strippen van oude panden Frissen Rustiek te vinden voor het opkopen van deze oude steen. De bakstenen worden bij Frissen Rustiek vervolgens schoon gebikt en netjes gesorteerd op paletten, klaar voor transport. 

Bovenop de verkoop van deze oude baksteentjes, kan je bij Frissen Rustiek ook terecht voor cementtegels, smeedwerk, natuurstenen borduren, dakpannen en enkele deuren. Daarnaast kan je naast het grovere werk van de gebroeders kan je in de showroom de gerestylde oude meubelen bewonderen van Chantal en Angelique, respectievelijk de partners van Richard en Pascal.