Historisch Bouwmateriaal

Contact

Haarweg 3
7555 PC Hengelo , OV
Nederland
52° 16' 4.638" N, 6° 45' 8.6904" E
Overijssel
tel +31 74 291 9555

Heures d'ouverture

ma t/m do: 09:00 - 16:30
andere dagen op afspraak

Spécialités
Poutres et poteaux en boisPortesBriquesAntiquités architecturalesDallage en pierreCarrelages
Propose également
RadiateursBardage et lambris en bois
Services
TransportDémantèlement
Opérations sur les produits
Nettoyage de restes de mortier

Historisch Bouwmateriaal is een stichting die zich hoofdzakelijk richt op het hergebruik van authentieke bouwmaterialen en curiosa. Het merendeel van de materialen is afkomstig uit Oost Nederlandse slooppanden.

De stichting, die eerst Materialen voor Monumenten heette, is in 2006 opgericht om bouwmaterialen beschikbaar te stellen voor restauraties van bijzondere panden. Inmiddels is de stichting van naam veranderd en wilt het met het aanbod historische materialen, behalve de sector monumentenzorg, ook een breder publiek aanspreken.

Historisch Bouwmateriaal heeft dan ook een divers aanbod gebruikte materialen voorhanden; denk aan oude dakpannen, gebikte stenen, balken en gebinten, plavuizen, natuurstenen tegels, historisch hout, paneeldeuren, etc. 

Naast louter de verkoop, werkt Historisch Bouwmateriaal ook samen met Stichting RIBO: een opleidingscentrum waar jongeren zich bekwamen in allerhande restauratiewerken. Men spreekt dan zowel over restauratiewerken in monumentale panden, maar ook interventies op kleinere schaal. Zo worden bijvoorbeeld paneeldeuren met gebreken gerestaureerd alsook het maken van meubelstukken aan de hand van oud eiken hout.

Momenteel (in 2020) is de stichting bezig met een grote schoonmaak en herschikking van de beschikbare stock aan historische bouwmaterialen om de opslag overzichtelijker en klantvriendelijker te maken. Hoe dan ook blijft de stichting uiteraard vrijblijvend te bezoeken en helpt het personeel u graag verder bij eventuele bijkomende vragen.