De loft van boer Erik

Een hedendaagse inrichting adhv een oude serre-structuur

Type
Integration
Market type
private
Year
2015
Conception
Atelier Scheldeman Frank Stabel Creatuur
Implementation
Atelier Scheldeman
Address

Brussel
België

Reused materials and quantities

Stalen T-profielen, oude serre-elementen: 150 lopende meter  

The project

Een oud garagegebouw werd getransformeerd tot appartementen, waarvan boer Erik en Monique zich de bovenste verdieping toeeigenden. Met het lage plafond en de beperkte oppervlakte moest een sterk concept bedacht worden om een maximaal ruimte-gevoel te genereren. Een ruimte-opdelend element dat de ‘natte ruimtes’ bevat, toilet, keuken, badkamer, scheidt de slaapkamer van de leefruimte. Deze ‘meccano’ structuur is geconstrueerd met metalen T-profielen, oude serre-elementen gevonden op de boerderij van de opdrachtgever. Ze werden zorgvuldig geselecteerd, schoongemaakt, en het zwart gespoten. De staalstructuur is opgevuld met multiplex.

Daarnaast werden, om een maximale toekomstige demonteerbaarheid door te trekken, de technieken in opbouw voorzien. Door verfijnde materiaalkeuze worden de schoonheid van water- elektriciteits- en luchtstromen ahw. geëxposeerd.