Project “Charles Malis” in Molenbeek

Recuperatiekassei als binnenvloer – een klassieker heruitgevonden

Type
Integration
Market type
public
Year
2016
Conception
MAMOUT architectes LD2 architecture Stéphanie Willocx, Architecte
Address

Molenbeek-Saint-Jean
België

Reused materials and quantities

- Kasseien geleverd en geplaatst door Nijst: 230 m²
- Verlichtingsarmaturen geleverd door RotorDC en geplaatst door Elite: 59 stuks

The project

230 m² kasseien in porfier werden geplaatst in deze voormalige sigarettenfabriek die werd verbouwd tot antenne van het gemeentebestuur van Sint-Jans-Molenbeek. De kasseien zijn afkomstig van wegenwerken. Van elke kassei werd de bovenste centimeter afgezaagd om de vloer opnieuw mooi vlak te maken en het gebouw zo toegankelijk te maken voor personen met beperkte mobiliteit. De 59 verlichtingsarmaturen van de loketten en de kantoren, die oorspronkelijk ingebouwd waren zijn hier als losse opbouwelementen aan de plafond bevestigd.