Voorbeelden

 

Filtrer

Bureau VLA

Architecten laten elementen circuleren tussen verschillende werven

Architecten Anne-Sophie Hupet en Nicolas Périer, oprichters van het bureau VLA-architecture, wilden van de renovatie van hun eigen bureau een vooruitstrevend project maken. Met hun eigen werkplek...

Bankpaviljoen

Gerecupereerde gevelelementen en houten vloeren voor de uitbreiding van een kantoortoren

Het paviljoen Circl, gebouwd in opdracht van de bank ABN AMRO, bevindt zich op de  Amsterdamse Zuidas. Oorspronkelijk zou het...

Van het ene parketpatroon naar het andere

Visgraat wordt Hongaarse punt

De oorspronkelijke parket in visgraat-patroon dateerde uit de 19de eeuw. Het parket was afkomstig uit een gebouw te Brussel, waar hij niet langer gewenst was. De bouwheer heeft de...

Huis Renier-Chalon

Hergebruik in een getransformeerde Brusselse maison de maître

Mamout architectes en Atelier d’architecture AUXAU hertekenen in dit project de typologie van een typische Brusselse “maison de maître” en herstellen tegelijkertijd haar erfgoedwaarde in ere. Het...

Renovatie van de Loodtoren

Hergebruik ter plaatse tijdens de verschillende fasen van het project

De historische site van de Loodtoren (oftewel Hageltoren) is een stille getuige van de voormalige industriële activiteit in Brussel. Op deze plek bevond zich een buskruitfabriek. Het gebouw werd...

Huis Perdrix

Of hoe verplaats je een trap in een Brussels huis

Op plan was het duidelijk: om bij de renovatie van deze eengezinswoning een grote opening naar de tuin te maken, volstond het de trap van de achterkant van het huis richting de straatkant te...

Librebook

Een interieur voor een boekenwinkel dat leest als een goed boek

Boekhandel LibreBook is ingericht met talloze hergebruikelementen. De rekken aan de muur zijn elementen uit een verlaagd plafond, waarvan de akoestische eigenschappen hier goed van pas komen. Het...

Espace 16 Arts

Tactieken voor hergebruik ter plaatse en voor behoud van het bestaande

Demontage van de materialen met het oog op hergebruik ter plaatse is een interessante strategie, want hierdoor wordt het aantal verplaatsingen van grondstoffen beperkt. Deze methode heeft evenwel...

Veeartsenijschool van Anderlecht

Een openbare verkoop van herbruikbare elementen

In 2013 ging het oude gebouw van de Veeartsenschool, gelegen in de wijk Kuregem in Anderlecht, verbouwd worden. Vóór het begin van de werken werd een reeks elementen gerecupereerd, dankzij een...

Chartwell School

Verschillende toepassingen van recuperatiehout