Voorbeelden

 

Filtrer

Bureau VLA

Architecten laten elementen circuleren tussen verschillende werven

Architecten Anne-Sophie Hupet en Nicolas Périer, oprichters van het bureau VLA-architecture, wilden van de renovatie van hun eigen bureau een vooruitstrevend project maken. Met hun eigen werkplek...

Toiletten voor de Chiro van Itterbeek

Een waaier aan hergebruikelementen in een kleine nieuwbouw

Naast de oude boerderij die de Chiro van Itterbeek (Dilbeek) huisvest, vinden we een nieuw gebouwtje dat dienst doet als sanitair blok. Deze uitbreiding, ontworpen door Rotor, is...

Verbouwing van de oude Belle-Vue-brouwerijen

Mogelijkheden en beperkingen van in situ hergebruik binnen een overheidsopdracht

Voor de verbouwing van de oude Belle-Vue-brouwerijen hadden de architecten van het bureau l'Escaut en MSA van bij het stadium van het masterplan het idee om materialen ter plaatse te hergebruiken...

Huis Perdrix

Of hoe verplaats je een trap in een Brussels huis

Op plan was het duidelijk: om bij de renovatie van deze eengezinswoning een grote opening naar de tuin te maken, volstond het de trap van de achterkant van het huis richting de straatkant te...

Veeartsenijschool van Anderlecht

Een openbare verkoop van herbruikbare elementen

In 2013 ging het oude gebouw van de Veeartsenschool, gelegen in de wijk Kuregem in Anderlecht, verbouwd worden. Vóór het begin van de werken werd een reeks elementen gerecupereerd, dankzij een...

Voormalige hoofdzetel Generale Bank

Recuperatie van meer dan 230 ton afwerkingselementen

Deze materialen werden verwijderd tijdens de afbraak van de hoofdzetel van BNP Paribas Fortis, in de buurt van het Brusselse Centraal Station. De operatie had betrekking op 40 000 m² van de 95 000...

Woning HCB

Wanneer een verzameling materialen een stijlvol interieur wordt

De vraag van de opdrachtgever was niet alledaags: een woning maken van de casco verdiepingen van een handelspand, en bovendien met een hele reeks bouwelementen die de opdrachtgever over...

Omega Center for Sustainable Living

Hergebruikt hout in alle vormen en maten

Omega Institute for Holistic Studies gaf het projectteam van BNIM Architects de opdracht het Omega Center ‘het groenste gebouw ooit gemaakt’ te maken. Het werd een maatstaf voor duurzaam...

Liander

Hoge ambities voor het project dat een manifest werd

Thomas Rau heeft reeds bekendheid opgebouwd door zijn ideeën omtrent de circulaire economie. In 2011 vatte RAU architecten de werken aan het hoofdkantoor van energienetbeheerder Liander...

Theater Sala Beckett

Poëtische herwerking van een interieur uit het begin van de 20ste eeuw

Het Sala Beckett Theater is een historisch theater dat dateert uit de jaren 1920. Het gebouw verkeerde in bouwvallige staat voor het architectenbureau van Ricardo Flores en Eva Prats de...