Voorbeelden

Affichage de 1 à 12 sur 18

K.118 Winterthur

Transformatie en uitbreiding van een industrieel hoekgebouw met gerecupereerde structuur-, gevel-, én interieurelementen

Op het voormalige Sulzer fabrieksterrein in Winterthur (Zwitserland) is de uitbreiding van een industrieel hoekgebouw grotendeels opgebouwd uit hergebruikmaterialen, aangevuld met hout, stro en klei...

Bureau VLA

Architecten laten elementen circuleren tussen verschillende werven

Architecten Anne-Sophie Hupet en Nicolas Périer, oprichters van het bureau VLA-architecture, wilden van de renovatie van hun eigen bureau een vooruitstrevend project maken. Met hun eigen werkplek als...

Bankpaviljoen

Gerecupereerde gevelelementen en houten vloeren voor de uitbreiding van een kantoortoren

Het paviljoen Circl, gebouwd in opdracht van de bank ABN AMRO, bevindt zich op de Amsterdamse Zuidas. Oorspronkelijk zou het dienst doen om het plaatsgebrek in het achterliggende hoofdgebouw op te...

Toiletten voor de Chiro van Itterbeek

Een waaier aan hergebruikelementen in een kleine nieuwbouw

Naast de oude boerderij die de Chiro van Itterbeek (Dilbeek) huisvest, vinden we een nieuw gebouwtje dat dienst doet als sanitair blok. Deze uitbreiding, ontworpen door Rotor, is nauwelijks als “nieuw...

Verbouwing van de oude Belle-Vue-brouwerijen

Mogelijkheden en beperkingen van in situ hergebruik binnen een overheidsopdracht

Voor de verbouwing van de oude Belle-Vue-brouwerijen hadden de architecten van het bureau l'Escaut en MSA van bij het stadium van het masterplan het idee om materialen ter plaatse te hergebruiken. Er...

Huis Perdrix

Of hoe verplaats je een trap in een Brussels huis

Op plan was het duidelijk: om bij de renovatie van deze eengezinswoning een grote opening naar de tuin te maken, volstond het de trap van de achterkant van het huis richting de straatkant te...

Verenigingshuis in Esneux

In situ hergebruik van technische uitrusting in perfecte staat

Er zijn vele redenen om een gebouw te verbouwen – of zelfs af te breken. Vaak zijn verbouwingen ingegeven door wijzigingen in gebruik of programma’s, die niet zozeer te maken hebben met slijtage of...

Veeartsenijschool van Anderlecht

Een openbare verkoop van herbruikbare elementen

In 2013 ging het oude gebouw van de Veeartsenschool, gelegen in de wijk Kuregem in Anderlecht, verbouwd worden. Vóór het begin van de werken werd een reeks elementen gerecupereerd, dankzij een...

Demontage van 730 kozijnen

Recente vensterkozijnen gerecupereerd voor de bouw van serres

In mei en juni 2017 vonden grote afbraakwerken plaats in een kantoorgebouw dat grondig werd gerenoveerd. Het gebouw in kwestie bevindt zich aan de rand van het Zoniënwoud, naast het Hermann...

Voormalige hoofdzetel Generale Bank

Recuperatie van meer dan 230 ton afwerkingselementen

Deze materialen werden verwijderd tijdens de afbraak van de hoofdzetel van BNP Paribas Fortis, in de buurt van het Brusselse Centraal Station. De operatie had betrekking op 40 000 m² van de 95 000 m²...