Voorbeelden

Affichage de 1 à 12 sur 21

K.118 Winterthur

Transformatie en uitbreiding van een industrieel hoekgebouw met gerecupereerde structuur-, gevel-, én interieurelementen

Op het voormalige Sulzer fabrieksterrein in Winterthur (Zwitserland) is de uitbreiding van een industrieel hoekgebouw grotendeels opgebouwd uit hergebruikmaterialen, aangevuld met hout, stro en klei...

Voormalig pakhuis verbouwd tot eengezinswoning met gedeeld kunstenaarsatelier

Een project met veel aandacht voor behoud en hergebruik van bouwmaterialen

Het Verbiest-project omvat de verbouwing van een voormalige opslagplaats in Molenbeek (van meer dan 1000m²) tot een gezinswoning en een gemeenschappelijk kunstenaarsatelier. Het Brusselse...

Van kantoor- tot schoolgebouw

Behoud van het bestaande gebouw mét hergebruik van het interieur

Het Tekeda/Karrevelt project betreft de verbouwing van een kantoorgebouw tot een school. AgWa volbracht deze taak door enkel het interieur aan te pakken zonder de schil en de structuur van het gebouw...

Bureau VLA

Architecten laten elementen circuleren tussen verschillende werven

Architecten Anne-Sophie Hupet en Nicolas Périer, oprichters van het bureau VLA-architecture, wilden van de renovatie van hun eigen bureau een vooruitstrevend project maken. Met hun eigen werkplek als...

Botanisch Instituut ULg

Transformatie van een oude gevel uit zichtbeton naar een gevel uit hergebruikhout

Een tekst van Michel Prégardien en Anne-Françoise Marique - April 2019 In 2014 stelden de ULiège en het C.H.U. van Luik, met de strategische en administratieve steun van het GRE-Liège, een ambitieus...

De Leuvense Sint-Geertruiabdij

Hergebruik van oorlogspuin in een eclectische gevel

De Sint-Geertruiabdij in Leuven bestaat uit een bijzonder geheel aan verschillende gebouwen, waarvan het meest merkwaardige ongetwijfeld de Thiéry-vleugel. De kanunnik en architect Armand Thiéry...

Verbouwing van de schuur Grand-Pont

Alle facetten van gehouwen steen

Voor dit verbouwingsproject van een oude schuur tot eengezinswoning hebben de architecten van bureau DJÂKE en de bouwheer ervoor gekozen het karakter van het bestaande gebouw te behouden. Dit bracht...

Renovatie van de Hageltoren

Hergebruik ter plaatse tijdens de verschillende fasen van het project

De historische site van de Hageltoren is een stille getuige van de voormalige industriële activiteit in Brussel. Op deze plek bevond zich een buskruitfabriek. Het gebouw werd verbouwd tot een...

Verbouwing van de oude Belle-Vue-brouwerijen

Mogelijkheden en beperkingen van in situ hergebruik binnen een overheidsopdracht

Voor de verbouwing van de oude Belle-Vue-brouwerijen hadden de architecten van het bureau l'Escaut en MSA van bij het stadium van het masterplan het idee om materialen ter plaatse te hergebruiken. Er...

Huis Perdrix

Of hoe verplaats je een trap in een Brussels huis

Op plan was het duidelijk: om bij de renovatie van deze eengezinswoning een grote opening naar de tuin te maken, volstond het de trap van de achterkant van het huis richting de straatkant te...

Verenigingshuis in Esneux

In situ hergebruik van technische uitrusting in perfecte staat

Er zijn vele redenen om een gebouw te verbouwen – of zelfs af te breken. Vaak zijn verbouwingen ingegeven door wijzigingen in gebruik of programma’s, die niet zozeer te maken hebben met slijtage of...