Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Jean-Paul Hermant
Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Jean-Paul Hermant
Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Jean-Paul Hermant
Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Jean-Paul Hermant
Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Jean-Paul Hermant
Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Jean-Paul Hermant
Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Jean-Paul Hermant
Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Jean-Paul Hermant
Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Jean-Paul Hermant
Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Jean-Paul Hermant
Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Rotor
Gevelbekleding Quay01 (K-nal) | © Rotor

Gevelbekleding Quay01 (K-nal)

Type
Plaatsing
Type opdracht
publiek
Jaar
2004
Uitvoering
Autoconstruction
Ontwerp
Jean-Paul Hermant architectes
Adres
1000 Brussel
België
50° 50' 33.9" N, 4° 21' 5.58" E
Export
PDF

Hergebruikmaterialen en hoeveelheden

- Houten gevelbekleding aan de buitenkant en lambrisering aan de binnenkant, geleverd door Philippe Auboyneau (Atmosphère & Bois): 800 m²

Het project

Dit project betreft de bouw van een bar-restaurant op de plaats van een voormalige opslagloods langs het kanaal Brussel-Charleroi. De architecten waren het er snel over eens dat ze het een industrieel karakter wilden geven. Naast de historische band (industrieel verleden van de kaaien) bood dit ook de mogelijkheid om goedkoper te werken.

De uit Canada geïmporteerde houten planken werden in het project gebruikt als gevelbekleding aan de buitenkant en als lambrisering aan de binnenkant. Ze zijn afkomstig van de afbraak van oude hutjes. Gevelbekleding en lambrisering hebben geen specifieke behandeling ondergaan en werden door de bouwheer zelf geplaatst.