"Meccano" Schuur | © Atelier Scheldeman
"Meccano" Schuur | © Atelier Scheldeman
"Meccano" Schuur | © Atelier Scheldeman
"Meccano" Schuur | © Atelier Scheldeman
"Meccano" Schuur | © Atelier Scheldeman

"Meccano" Schuur

Een elegante structuur uit hergebruikhout

Type
Plaatsing
Jaar
2017
Uitvoering
Atelier ScheldemanLuc Coenen
Ontwerp
Atelier Scheldeman
Export
PDF

Hergebruikmaterialen en hoeveelheden

- Hergebruikhout, grenen: 130 lopende meter, afkomstig van lokaal tuinhuisbedrijf
- Aluminium golfplaten dakbedekking: 12m2, hergebruik in situ
- Ramen: 6 stuks, hergebruik in situ

Het project

‘Schuur’ kreeg vorm dankzij een zoektocht naar resthout. Via een tuinhuisbouwbedrijf werden tientallen lopende meters grenen verkregen, in de vorm van planken van verschillende lengtes. Aan de hand van deze ontwerpparameter ontwikkelde de architect, Atelier Scheldeman, een meccano-houtstructuur. Dakbedekking en glaspartijen werden uitgevoerd met materiaal afkomstig uit de oude schuur op dezelfde locatie. De gevelbeplanking is voorzien in nieuw, gebrand hout. Een natuurlijke bescherming, naar eeuwenoude japanse traditie.