Voorbeelden

Affichage de 1 à 7 sur 7

K.118 Winterthur

Transformatie en uitbreiding van een industrieel hoekgebouw met gerecupereerde structuur-, gevel-, én interieurelementen

Op het voormalige Sulzer fabrieksterrein in Winterthur (Zwitserland) is de uitbreiding van een industrieel hoekgebouw grotendeels opgebouwd uit hergebruikmaterialen, aangevuld met hout, stro en klei...

Bureau VLA

Architecten laten elementen circuleren tussen verschillende werven

Architecten Anne-Sophie Hupet en Nicolas Périer, oprichters van het bureau VLA-architecture, wilden van de renovatie van hun eigen bureau een vooruitstrevend project maken. Met hun eigen werkplek als...

Toiletten voor de Chiro van Itterbeek

Een waaier aan hergebruikelementen in een kleine nieuwbouw

Naast de oude boerderij die de Chiro van Itterbeek (Dilbeek) huisvest, vinden we een nieuw gebouwtje dat dienst doet als sanitair blok. Deze uitbreiding, ontworpen door Rotor, is nauwelijks als “nieuw...

Verenigingshuis in Esneux

In situ hergebruik van technische uitrusting in perfecte staat

Er zijn vele redenen om een gebouw te verbouwen – of zelfs af te breken. Vaak zijn verbouwingen ingegeven door wijzigingen in gebruik of programma’s, die niet zozeer te maken hebben met slijtage of...

Interieur hoofdzetel Publiq

Tussen werf en tekentafel

BOB361 architecten won met hun voorstel de architectuurwedstrijd voor de inrichting van het hoofdkantoor van Publiq (het voormalige Cultuurnet Vlaanderen), op de derde verdieping van de voormalige...

Liander

Hoge ambities voor het project dat een manifest werd

Thomas Rau heeft reeds bekendheid opgebouwd door zijn ideeën omtrent de circulaire economie. In 2011 vatte RAU architecten de werken aan het hoofdkantoor van energienetbeheerder Liander aan, een...