Voorbeelden

Affichage de 1 à 11 sur 11

Voormalig pakhuis verbouwd tot eengezinswoning met gedeeld kunstenaarsatelier

Een project met veel aandacht voor behoud en hergebruik van bouwmaterialen

Het Verbiest-project omvat de verbouwing van een voormalige opslagplaats in Molenbeek (van meer dan 1000m²) tot een gezinswoning en een gemeenschappelijk kunstenaarsatelier. Het Brusselse...

Huis Vignette

Baksteen en andere hergebruikmaterialen voor een nieuwbouw

Het project betreft de bouw van een eengezinswoning op een braakliggend terrein in Auderghem. Het huis wordt georganiseerd in twee afzonderlijke volumes rond een patio. Het hoofdvolume, langs de...

Toiletten voor de Chiro van Itterbeek

Een waaier aan hergebruikelementen in een kleine nieuwbouw

Naast de oude boerderij die de Chiro van Itterbeek (Dilbeek) huisvest, vinden we een nieuw gebouwtje dat dienst doet als sanitair blok. Deze uitbreiding, ontworpen door Rotor, is nauwelijks als “nieuw...

Huisuitbreiding met hergebruiktegels

Bij de verbouwing van een woning in Brussel werd de vloer van de eetkamer uitgevoerd in keramische hergebruik-tegels. De architecten van atelier d’architecture AUXAU bezochten, aan de hand van deze...

Een muurbekleding uit venstertabletten

In dit project werd de muur van een badkamer bekleed met gerecupereerde tabletten van oude vensterbanken in drie soorten marmer. De venstertabletten werden stuk voor stuk verzaagd op twee...

Vloeren van de voormalige marmerslijperij Albert

300 m² terracottategeltjes in ruwe en open interieurs

De voormalige marmerslijperij Albert, die deel uitmaakte van een huizenblok in Laken, werd verbouwd tot twee woningen en een atelier. De architecten van het bureau AUXAU hebben ervoor gekozen de schil...

Verenigingshuis in Esneux

In situ hergebruik van technische uitrusting in perfecte staat

Er zijn vele redenen om een gebouw te verbouwen – of zelfs af te breken. Vaak zijn verbouwingen ingegeven door wijzigingen in gebruik of programma’s, die niet zozeer te maken hebben met slijtage of...

Tegelvloer in kruidenierszaak Moor & Moor

De keuken van Anne-Marie

Zoektocht naar een perfecte integratie in een jaren '50 interieur

Deze keuken werd geplaatst bij de renovatie van een appartement in Jette, daterend uit de jaren 1950-1960. In plaats van te kiezen voor een catalogus keuken, zochten de opdrachtgeefster en de...

Theater Sala Beckett

Poëtische herwerking van een interieur uit het begin van de 20ste eeuw

Het Sala Beckett Theater is een historisch theater dat dateert uit de jaren 1920. Het gebouw verkeerde in bouwvallige staat voor het architectenbureau van Ricardo Flores en Eva Prats de opdracht kreeg...