Voorbeelden

Affichage de 1 à 12 sur 44

K.118 Winterthur

Transformatie en uitbreiding van een industrieel hoekgebouw met gerecupereerde structuur-, gevel-, én interieurelementen

Op het voormalige Sulzer fabrieksterrein in Winterthur (Zwitserland) is de uitbreiding van een industrieel hoekgebouw grotendeels opgebouwd uit hergebruikmaterialen, aangevuld met hout, stro en klei...

Voormalig pakhuis verbouwd tot eengezinswoning met gedeeld kunstenaarsatelier

Een project met veel aandacht voor behoud en hergebruik van bouwmaterialen

Het Verbiest-project omvat de verbouwing van een voormalige opslagplaats in Molenbeek (van meer dan 1000m²) tot een gezinswoning en een gemeenschappelijk kunstenaarsatelier. Het Brusselse...

Huis Vignette

Baksteen en andere hergebruikmaterialen voor een nieuwbouw

Het project betreft de bouw van een eengezinswoning op een braakliggend terrein in Auderghem. Het huis wordt georganiseerd in twee afzonderlijke volumes rond een patio. Het hoofdvolume, langs de...

Gevelbank

Van houten balk tot meubel

Gevelbank is een project van een aantal jonge Gentenaars. Hun product spreekt voor zich: een bank die aan de (voor)gevel bevestigd wordt om een gezellige plek op straat te creëren en buren opnieuw met...

Van kantoor- tot schoolgebouw

Behoud van het bestaande gebouw mét hergebruik van het interieur

Het Tekeda/Karrevelt project betreft de verbouwing van een kantoorgebouw tot een school. AgWa volbracht deze taak door enkel het interieur aan te pakken zonder de schil en de structuur van het gebouw...

Bureau VLA

Architecten laten elementen circuleren tussen verschillende werven

Architecten Anne-Sophie Hupet en Nicolas Périer, oprichters van het bureau VLA-architecture, wilden van de renovatie van hun eigen bureau een vooruitstrevend project maken. Met hun eigen werkplek als...

Bankpaviljoen

Gerecupereerde gevelelementen en houten vloeren voor de uitbreiding van een kantoortoren

Het paviljoen Circl, gebouwd in opdracht van de bank ABN AMRO, bevindt zich op de Amsterdamse Zuidas. Oorspronkelijk zou het dienst doen om het plaatsgebrek in het achterliggende hoofdgebouw op te...

Toiletten voor de Chiro van Itterbeek

Een waaier aan hergebruikelementen in een kleine nieuwbouw

Naast de oude boerderij die de Chiro van Itterbeek (Dilbeek) huisvest, vinden we een nieuw gebouwtje dat dienst doet als sanitair blok. Deze uitbreiding, ontworpen door Rotor, is nauwelijks als “nieuw...

Botanisch Instituut ULg

Transformatie van een oude gevel uit zichtbeton naar een gevel uit hergebruikhout

Een tekst van Michel Prégardien en Anne-Françoise Marique - April 2019 In 2014 stelden de ULiège en het C.H.U. van Luik, met de strategische en administratieve steun van het GRE-Liège, een ambitieus...

Van het ene parketpatroon naar het andere

Visgraat wordt Hongaarse punt

De oorspronkelijke parket in visgraat-patroon dateerde uit de 19de eeuw. Het parket was afkomstig uit een gebouw te Brussel, waar hij niet langer gewenst was. De bouwheer heeft de parket zelf...

Mundo-A

Een kantoorgebouw ingericht met hergebruik-systeemwanden

Mundo A is een nieuwe kantoorgebouw in Antwerpen, voorbehouden voor maatschappelijk geëngageerde organisaties. B-architecten en de opdrachtgever hebben zichzelf de ambitie gesteld om de milieu-impact...

De studiezaal van bibliotheek De Lettertuin