Voorbeelden

Affichage de 1 à 12 sur 24

Maison V&Q

Une variété d'éléments de réemploi pour une maison unifamiliale

Lorsque Victoria et Quentin décidèrent de transformer leur maison, ils souhaitaient avant tout inscrire cette rénovation dans une logique de valorisation du bâtiment existant, de maximisation de l...

K.118 Winterthur

Transformatie en uitbreiding van een industrieel hoekgebouw met gerecupereerde structuur-, gevel-, én interieurelementen

Op het voormalige Sulzer fabrieksterrein in Winterthur (Zwitserland) is de uitbreiding van een industrieel hoekgebouw grotendeels opgebouwd uit hergebruikmaterialen, aangevuld met hout, stro en klei...

Huis Vignette

Baksteen en andere hergebruikmaterialen voor een nieuwbouw

Het project betreft de bouw van een eengezinswoning op een braakliggend terrein in Auderghem. Het huis wordt georganiseerd in twee afzonderlijke volumes rond een patio. Het hoofdvolume, langs de...

Magazijn van onder het stof gehaald

Vergeten stalen structuur wordt opgeknapt en herrijst als magazijn

In 2008 ontwierp Fisher Engineering een stalen structuur voor het Ierse bedrijf Quin Therm. Het gebouw zou een productiehal worden voor de vervaardiging van bouwisolatie maar eens de structuur...

Toiletten voor de Chiro van Itterbeek

Een waaier aan hergebruikelementen in een kleine nieuwbouw

Naast de oude boerderij die de Chiro van Itterbeek (Dilbeek) huisvest, vinden we een nieuw gebouwtje dat dienst doet als sanitair blok. Deze uitbreiding, ontworpen door Rotor, is nauwelijks als “nieuw...

Vliegtuighangar wordt busterminal

Hergebruik van een stalen structuur uit WOII

De structuur van de overkapping van het OV-knooppunt was oorspronkelijk een Britse T2-hangar uit de tweede wereldoorlog. In 1958 werd deze heropgebouwd op het vliegveld Zestienhoven, te Rotterdam...

Farmhouse

Een hergebruikserre als parkpaviljoen

Het Farmhouse, te vinden op de Thurn en Taxis site, is oorspronkelijk ontworpen geweest als een tijdelijke structuur. Het paviljoen maakte het hart uit van Parckfarm, de 2014-editie van Parckdesign...

Albert I Park

Hergebruikbaksteen in een project dat infrastructuur en publieke ruimte koppelt

Aanvullend op hun ontwerp voor de heraanleg van ’t Zand in Brugge, tekenden West 8 + Snoeck & Partners ook twee kleinere publieke plekken uit langs het Brugse water. Deze twee plekken dienen als...

Verbouwing van de schuur Grand-Pont

Alle facetten van gehouwen steen

Voor dit verbouwingsproject van een oude schuur tot eengezinswoning hebben de architecten van bureau DJÂKE en de bouwheer ervoor gekozen het karakter van het bestaande gebouw te behouden. Dit bracht...

Renovatie van de Hageltoren

Hergebruik ter plaatse tijdens de verschillende fasen van het project

De historische site van de Hageltoren is een stille getuige van de voormalige industriële activiteit in Brussel. Op deze plek bevond zich een buskruitfabriek. Het gebouw werd verbouwd tot een...

Verbouwing van de oude Belle-Vue-brouwerijen

Mogelijkheden en beperkingen van in situ hergebruik binnen een overheidsopdracht

Voor de verbouwing van de oude Belle-Vue-brouwerijen hadden de architecten van het bureau l'Escaut en MSA van bij het stadium van het masterplan het idee om materialen ter plaatse te hergebruiken. Er...