Voorbeelden

Affichage de 1 à 4 sur 4

K.118 Winterthur

Transformatie en uitbreiding van een industrieel hoekgebouw met gerecupereerde structuur-, gevel-, én interieurelementen

Op het voormalige Sulzer fabrieksterrein in Winterthur (Zwitserland) is de uitbreiding van een industrieel hoekgebouw grotendeels opgebouwd uit hergebruikmaterialen, aangevuld met hout, stro en klei...

Botanisch Instituut ULg

Transformatie van een oude gevel uit zichtbeton naar een gevel uit hergebruikhout

Een tekst van Michel Prégardien en Anne-Françoise Marique - April 2019 In 2014 stelden de ULiège en het C.H.U. van Luik, met de strategische en administratieve steun van het GRE-Liège, een ambitieus...

Océade

Openbare verkoop van een zwembadinterieur

Na dertig jaar dienst moest het waterpretpark Océade in 2018 verplicht plaats ruimen voor het NEO-project. De site waarop België’s snelste en langste waterglijbanen zich bevonden wordt omgebouwd tot...

Verenigingshuis in Esneux

In situ hergebruik van technische uitrusting in perfecte staat

Er zijn vele redenen om een gebouw te verbouwen – of zelfs af te breken. Vaak zijn verbouwingen ingegeven door wijzigingen in gebruik of programma’s, die niet zozeer te maken hebben met slijtage of...